Gislaveds Konsthall

Laddar Karta...

Adress
Köpmangatan 12
Gislaved


Öppettider:

Tisdag–Fredag 12–17
Lördag–Söndag 11–15

http://gislavedskonsthall.se

Gislaveds konsthall är en mötesplats med bildkonsten i centrum som vill inspirera, utmana och väcka nyfikenhet. Ta del av konstutställningar, videokonst, projekt, föreläsningar och öppen bildverkstad för barn och vuxna.

Konsthallens mål är att visa bildkonst som speglar vår samtid, främjar vår kreativitet och hjälper oss att hitta nya lösningar på gamla problem. Bildkonst behöver inte vara vacker för att beröra och behöver inte beröra för att vara vacker, däremot ger den ofta både djupare mening och nya perspektiv.

I videorummet Black Box visas konst som rörlig bild av svenska så väl som internationella konstnärer.

Under året arrangeras föreläsningar med koppling till aktuella utställningar eller projekt.

I Sketchrummet visas alster av lokala konstnärer, konsthantverkare, illustratörer och designers samt skolprojekt. Dessutom har Sketchrummet en bildverkstad med målarskola och workshop.

Den som har lust och tid kan komma till konsthallen och använda bildverkstadens arbetsmaterial. Varför inte gå och titta på aktuell utställning, bli inspirerad och gå ner till bildverkstaden för att skapa egna alster utifrån upplevelser från utställningen.

En gång per år arrangerar konsthallen ett konstprojekt någonstans i kommunen där lokala föreningar, företag och skolor bjuds in för att samverka.

Fritt inträde

Kommande evenemang

  • Det finns inga evenemangs på denna plats.
  • Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *