Vetlanda Museum

Laddar Karta...

Adress
Kyrkogatan 31
Vetlanda
574 31


Öppettider

tisdagar 10-16
onsdagar-söndagar 12-16

Vetlanda museum är ett konst- och kulturhistoriskt museum, som årligen arrangerar omkring tio tillfälliga utställningar inom nutida bildkonst, konsthantverk och form.

Museet grundades 1970 och var då hembygdsföreningen Njudungs och Vetlanda stads konstsamlingar, av främst småländska konstnärer, samlingens utgångspunkt. Därefter har samlingen utökats med svensk nutida konst. Permanenta utställningar i museet fokuseras kring lokal kulturhistoria. Ett urval av museets egna konstsamlingar visas i tematiska utställningar året runt. Museet har även en omfattande samling av arkivmaterial och föremål av lokalhistoriskt intresse. Aktuella utställningar kan du läsa om på Destination Vetlandalänk till annan webbplats.

År 1985 flyttade Vetlanda Museum in i nuvarande lokaler i det gamla tingshuset från 1938. Museet ligger i den vackra Apoteksparken, mitt i centrala Vetlanda.

Fri entré

Museet har som regel fri entré till basverksamheten och erbjuder avgiftsfria visningar för elever i grundskola och gymnasieskola i Vetlanda kommun.

Kommande evenemang

  • Det finns inga evenemangs på denna plats.
  • Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *